top of page
HU Az Európai Unió támogatásával_POS.jpg
WE4EU2022

6 ország, 6 város, számtalan közös cél.

Közös logo szintelen kissebb-min.png

EZ A 

WE4EU2022.

Gyöngyös Magyarországról. Kézdivásárhely Romániából. Lendva Szlovéniából. Losonc Szlovákiából. Łodygowice Lengyelországból. Mělník Csehországból.

Ők alkotják azt a konzorciumot, amely megvalósította a közösen beadott, nyertes pályázatukat a CERV Programme keretében. 

Céljuk, hogy egy közös stratégia mentén közösen vegyenek részt a 2027-ig tartó uniós programozási időszakban. A projekt keretében megvalósított 10 darab szakmai találkozó segítségével meg kívánják ismerni egymás hagyományait, kultúráját. Szeretnék előtérbe helyezni a városok lakói közötti személyes kapcsolatok kialakítását. Kulcsfontosságú cél a társadalmi, gazdasági, környezetvédelmi és kulturális kapcsolatok európai viszonylatban történő kialakítása és fejlesztése a helyi önkormányzatok és társulásaik részvételével, vállalkozók, civil szervezetek és helyi polgárok bevonásával. Mindezt szakmai workshopok, kulturális- és gasztronómiai kísérő rendezvények segítségével. Megtörtént a helyi igények és kapacitások felmérése, valamint az EU által kínált lehetőségek bemutatása tematikus ifjúsági programokon, találkozókon, kommunikációs tréningeken, üzleti fórumokon, civil megbeszéléseken és nyilvános társadalmi eseményeken keresztül a helyi lakosság bevonásával. Az egyes önkormányzatok összegyűjtötték a projektjavaslatokat, és listát készítettek azokról a fejlesztési projektekről, amelyeket 2027-ig terveznek megvalósítani. Ez képezi majd az együttműködési stratégia alapját, amely segítségével közös pályázatokat szeretnének benyújtani. A projekt egy új EU-hálózatot hozott létre, amely 6 országból, 6 önkormányzatból és számos civil szervezetből és vállalkozásból áll. Ez a hálózat minden kapacitással rendelkezik majd ahhoz, hogy segítse a regionális fejlődést, a gazdasági stabilitást, javítsa a helyi polgárok hosszú távú életminőségét, és csökkentse a fiatalok munkanélküliségét és a negatív migrációt.

 

Projekt megnevezése: WE4EU2022

Projekt száma:  101053930

Támogatás összege: 185 000 EURO

Támogató az Európai Unió

www.we4eu2022.hu

bottom of page